24-07-2014

Velfærd og vækst!

Siden 1970 er antallet af selvstændige erhvervsdrivende i Danmark faldet med over 200.000 personer. Siden 1995 er Danmarks vækst faldet til den fjerde laveste i verden. Siden 1970 er Danmarks produktivitet faldet med 10,3 procent, mens reallønnen modsat er steget med 8,2 procent. Antallet af personer på offentlig forsørgelse er vokset til næsten halvdelen af befolkningen, mens der siden 1970 er sket en forøgelse af ansatte i det offentlige med 24,5 procent mens væksten i det private - der skal betale regningen - har været langt under halvdelen.   

Alle de her tal er desværre nødvendige, da de er en del af forklaringen på, hvorfor Danmark ser ud som det gør og hvorfor tingere fungerer som de gør og det fortsætter. Senest har regeringen med bl.a. støtte fra V hævet skatteprocenten til 56. 5 procent.

Både Regeringen, VK og DF bliver ved med at påstå, at det går fremad og at der er masser af plads, til bl.a. yderligere vækst i det offentlige.  Det er der ikke! Det er sådan fat, at hvis der ikke gøres noget nu, så kan man frygte, om der bliver nogen velfærd at bevarer om bare 10 år.

Selvom skatterne er steget voldsomt, afgifterne er steget og selvom der er indført spandevis af nye bruger- betalinger, så er vores velfærd er ikke blevet hverken højere eller bedre af den grund. Deres plan dur ikke – tallene taler vist for sig selv og er grunden til Liberal Alliance foreslår en ny vej og plan.