06-08-2014

Liberal udlændinge politik?

Liberal udlændinge politik?

Af Steen Holm Iversen, Lundvej 154, Varde, Folketingskandidat Storkreds Sydjylland Liberal Alliance.

De seneste dage har medierne været fulde af reaktioner på Inger Støjbergs og Venstres udspil på udlændingeområdet som lægger op til en ny kurs i danske udlændinge politik! En ny kurs som formodentlig både er i strid med grundloven, og i strid med en række helt basale og grundlæggende internationale konventioner.

Man kan mene om muslimer, og den indvandring, hvad man vil. Men at lægge op til at lovgive med en religiøst og etnisk forskelsbehandling som udgangspunkt, er i min verden udansk og amoralsk. Hvad er formålet? Har Danmark så store problemer med indvandring? Jeg afviser ikke, at vi i Danmark har problemer med visse grupper af indvandrer – men jeg synes det er betænkeligt, at Venstre – som et såkaldt Liberalt parti - hopper med på politik som Dansk Folkepartis i årevis har været fortaler for.

Der er masser af indvandrere, der hver dag passer deres virksomheder og deres job og har gjort det i generationer.  De arbejder hver dag med at integrere sig i det danske samfund. De nyder og værdsætter de muligheder, og de rettigheder som de har fået i Danmark. De bidrager til og vil gerne det danske samfund!

Med udspillet bliver de også gjort til et problem – endnu en gang. En udlændingepolitik skal efter min opfattelse basere sig på, om man ønsker at bidrage og deltage i det danske samfund eller ej! Ethvert udgangspunkt skal være en respekt for det danske samfunds værdier og love, og ikke på forskelle i religiøsitet eller etnicitet. Det er ikke liberal tænkning eller liberal politik.