18-01-2015

Syd- og Vestjylland vil vækste! – men er rammerne der?

Syd- og Vestjylland vil vækste! – men er rammerne der?

Læserne kunne imellem jul og nytår læse en artikelserie om udkantsproblematikker. Ikke overraskende står eksperterne i kø for at tegne et dystert – ja, et dommedagsagtigt billede af fremtiden også i Varde Kommune. De selvsamme eksperter ville helt sikkert også have udråbt opdyrkningen af ufrugtbar hedejord for over 200 år siden som værende nytteløst, have advaret imod en vindmølleproduktion i Lem og talt imod en produktion af legoklodser i Billund.

Der er ikke brug for bureaukratiske støtteforanstaltninger eller håndværkerfradrag! Der er brug for et samfundsmæssigt helhedsperspektiv, hvor man - samlet set – beslutter sig for politisk at fremme den erhvervsmæssige vækst og udvikling i Udkanten.  I årevis er det lykkedes at tale Udkantsaktien ned i værdi. Situationen påvirker ejendomspriser, finansieringsmuligheder, og ikke mindst - og hvad der er værst - den erhvervsmæssige vækst. Resultatet er, at værdierne fosser ud af borgernes lommer!

 I Liberal Alliance er vi meget fokuserede på at genskabe væksten i vores samfund.  Under den nuværende regering er væksten faldet til et historisk lavt niveau der er på højde med Sudans! Det er væksten, der skal finansiere vores velfærd, vores skoler, vores daginstitutioner, og vores ældrepleje. At genskabe væksten kræver både politisk vilje og mod.  Og det kræver især, at det kan betale sig at etablere og drive en virksomhed. Syd- og Vestjylland både kan og vil vækste - for vækst skabte det Syd- og Vestjylland vi kender i dag! Det både kan og skal en ny borgerlig regering levere!