18-01-2015

Terrorens åg!

2015 er på alle måder kommet skidt fra start! Det er 10 dage siden vi gik ind i det nye år og allerede i den første uge har året budt på terroranslag i Paris, Boko Haram masakre i Nigeria, DR dokumentar om Grimhøj Imamen der igen fik hele nationen op af stolen med støtten til ISIL og så er der alt det der ikke fik nogen medie opmærksomhed!

Naturligt får de 22 ofre i Paris langt mere opmærksomhed... end de formentlig 2000 dræbte i Nigeria. Nigeria er jo så uendeligt langt væk, og så ligger det på et kontinent som i århundrede nærmest er blevet synonymt med masakre, hungersnød, ebola og politisk ustabilitet. Mens ekstremismen trives og vokser - som minimum i vores bevidsthed - står politikere nærmest i kø for at skærpe overvågningen, stramme lovgivningen og underligt nok også begrænse den selvsamme ytringsfrihed som man ellers mener ukrænkelig i andre sammenhænge.

Skal imamen have lov til offentigt at utrykke støtte til ISIL i Danmark? Ja, det skal han, men det skal til gengæld IKKE være uden konsekvenser, offentligt at udtrykke støtte til en organisation, der spreder sig som den sorte død gjorde det i middelalderens Europa.
Ikke siden nazismen og Pol Pots Cambodia har verden set en så brutal og hensynsløs organisation som ISIL. Den er blevet kendt på vilkårlige henrettelser - og helst ved halshugning, af såvel fanger, civile, journalister som på kristne og på shia muslimer i titusindvis! Ligeledes lever tusindvis af tilfangetagne kvinder og børn, som sexslaver hos de hellige krigere som har krav på dem som krigsbytte!
Derfor skal det have konsekvenser og det skal være en skærpende omstændighed at han er imam og religiøs rollemodel.

ISIL konkurrere med Al Qeada om at blive den dominerende og stærkeste på terrorscenen. Det er både skræmmende og varsler et år præget af terror. Imens står vi i vesten og betragter ondet og føler os magtesløse overfor ekstremister der helt og aldeles, ikke anderkender vores højt besvungne frihedsidealer, vores demokrati eller vores styreform. Efter ethvert anslag står vi på engang både magtesløse og handlingsparate og for hvergang vi rammes, strammer vi lovene og giver større beføjelser til både vores politi og efterretningstjenester. Langsomt men sikkert ofre vi vores egen frihed til frygten og vi gør det med billigelse!

Vi må ikke miste os selv i kampen i mod terror. Terror har altid været imellem os. Ekstremisme har altid været imellem os, og om det religiøs, politisk eller miljøestremisme er i mine øjne ligegyldigt, den skal bekæmpes konsekvent og vedholdende, men ikke på bekostning af hverken vores selvrespekt eller vores menneskelighed.

Den mest skræmmende bog jeg nogensinde har læst er "Stiftelsen" af Torben Jørgensen som handler om de såkaldte dådsnære gerningsmænd bag nazisterne jødeudryddelse. I modsætning til den almindelige opfattelse, var disse bødler ikke, psykopater eller asocial personer! Det var helt almindelige mennesker - som du og jeg - der over tid blev påvirket og indoktrineret i en grad, at de satte dem istand til at slå over 6 milioner mennesker ihjel, på den mest grusomme og systematiserede måde verden nogensinde har set! Nazismen tiltrak også unge, idealistiske og helt almindelige mennesker som ISIL, Boko Haram og Al-Queda gør det idag, og de skal bekæmpes med samme midler som nazismen blev det!

Der ingen nemme løsninger! Og der er ingen anden måde at standse terroren og flygtningsstrømmene på, end at belæmpe dem, der i verden hvor de har frit spil og hvor de kan operere, samtidig, med at vi - med vores selvrespekt, humanisme og med vores retssystemer - bekæmper dem i vores hjemlande. Om vi vil deltage i kampen imod dem derude - det gør vi allerede - er op til vores samvigttighed og vores moral, men det vakum der skabte ISIL, skabte det internationale samfund selv ved ikke at gribe ind i Syriens borgerkrig!

Jeg hader alle ekstremister, men mit had er ikke stort nok til, at jeg vil ofre min egen eller mine børns frihed eller rettigheder i kampen. Jeg går gerne i krig igen, men min frihed skal de ikke hverken direkte eller indirekte, tage fra mig!