02-12-2015

EU afstemning 3. december 2015

Jeg har lige siddet og set debatten på DR1.

Hvis jeg ikke interesserede mig for og var i politik, ville jeg synes debatten havde været træls, forvirende og ikke havde givet mig noget som helst!

At Clement havde støvet Mini Jacobsen af, tilførte ikke meget godt til debatten!

Jeg kan kun gentage, hvad jeg har sagt hele vejen igennem.

Vi har i Danmark en grundlov der kræver en folkeafstemning eller 5/6 dels flertal i folketinget hvis Danmark skal afgive suverænitet.

Dermed bliver mit kardinalpunkt for mit valg, omsat til tal, et sprøgsmål om 59 mandater, for det er forskellen på det JA partier ønsker du siger JA til, og det jeg siger NEJ til.

Afstemningen handler ikke om de enkelte retsakter men det der kommer bagefter.

JA partierne vil gerne administere en tilvalgsordning med simpelt flertal altså 90 mandater. Jeg siger grundlovens hensigt og bogstav skal overholdes hvilket vil betyde, at der skal 149 mandater til at at beslutte et tilvalg af en retsakt eller en ny EU lov.

Et JA vil som Bjørn Elmquist uden tvivl ende i en retssag og i mine øjne vil den blive erkendt grundlovsstridig. Problemet er bare at på det tidspunkt vil det formodentlig være forsent!

Man kunne have valgt at lade danskerne stemme om den rene tilvalgsordning! Man kunne have valgt ikke at sætte tvivl ved den fremtidige administration af en tilvalgsordning, og man kunne på mange område have varetage taget hensynet til at EU må og skal være befolkningernes projekt på en anden og bedre måde. I stedet fik vi endnu en elitær debat som de færreste i virkeligheden har kunne forstå eller sætte dig ordentlig ind i.

Jeg er meget stor tilhænger af EU og stor tilhænger af et stærkt EU for det er rigtig at vi ikke kan løse alle problemer selv - men jeg vil ikke være med til at fratage mine børns børnebørn deres grundlovssikrede ret til at være en del af Danmarks demokrati.

Derfor er min anbefaling fortsat at du stemmer nej!

Og nej hverken Politi eller noget som helst andet falder fra hinanden fredag!

Hav en god valgdag.