Nok kan være nok

af | nov 29, 2018 | Ikke-kategoriseret | 0 Kommentarer

Jydske Vestkysten har i den seneste tid dækket sagen om skolebørns trusler om vold, respektløs opførsel og slag og spark imod lærere og pædagoger.Hvis et barn truer, optræder respektløst eller slår sin lærer eller pædagog, skal det have en umiddelbar konsekvens.

Det er lidt absurd at læse om, børn der i 1. klasse slår og sparker deres lærer. Det absurde består i at barnet helt åbenlyst ikke er undervisningsmodtagelig ej heller undervisningsparat, og at den adfærd ødelægger undervisningen for alle andre og det skal vi ikke acceptere.

Det skal være i orden at sige fra og trække en streg i sandet. Det skal være i orden at sige til forældrene, at hvis ikke deres barn kan udvise respekt og udvise rimelige hensyn til de andre børn, så skal de ting være på plads inden barnet kan gå i skole.

Det er forældrene der har undervisningspligten, og kommunen skal tilbyde en skole – men ikke for enhver pris. Hvis forældrene ikke evner at opdrage deres børn til at optræde undervisningsparat og respektfuldt, både over for lærere og andre, så må det grundlæggende forældrenes problem.

Barnet skal ikke svigtes eller straffes for forældrenes manglende evne eller vilje, og så må de sociale myndigheder træde til og sikre barnets tarv og fremtid.

Skolen er et læringsrum, men det kræver en grundlæggende og gensidig respekt, ellers er der ingen læring.

Previous

Next

Indsend Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *